Think Different
Glas slobodne Posavine!

SNSD Posavskog kantona: “Borba za opstojnost i identitet srpskog čovjeka”

I Srbi će u Dom naroda iz Županije Posavske

3 449

Poštovani sugrađani i stanovnici Posavskog kantona, srpske nacionalnosti. Ovom prilikom bih želio da se obratim javnosti a prije svega vama, vama koji ste smogli snage i hrabrosti da ostanete na svojim vjekovnim ognjištima.

Onima koji su svih ovih poslijeratnih godina omalovažavani, ugnjetavani i nad kojima je sistematsko vršena segregacija. Gospodo draga, mislim da je vrijeme da se probudimo i jasno i glasno kažemo ko smo i šta smo, i da sa pravom kažemo da smo Srbi i stanovnici Posavskog kantona, Bosne i Hercegovine.

– Moram vam skrenuti pažnju da su pred nama veoma važni i od presudnog značaja bitni izbori, koji nam kanališu našu budućnost. Budućnost će biti onakva za kakvu se izborimo, a borba za tu budućnost je prilično zahtjevna.

– Prvi puta od poslije rata, srbi kao narod će imati priliku da se izbore za svoje legitimne i legalne predstavnike kako u izvršnoj a tako i u zakonodavnoj vlasti.

– Savez nezavisnih socijaldemokrata će se na ovim izborima u Posavskom kantonu boriti za interese srpskog naroda, a nakon izbora ćemo te interese braniti i pozicije našeg naroda jačati kroz svoj rad u institucijama. Izvršit ćemo pritisak na sve one koji sprečavaju  asimilaciju srba u gradskim sredinama, što je veliki problem na našem kantonu gdje već duže vrijeme traje ” rat oko identiteta ” srpskog stanovništva.

– Osnovni cilj našeg djelovanja je opstanak srpskog naroda na području Posavskog kantona, a opstanak i ostanak ćemo osigurati kroz borbu za konstitutivnost našeg naroda i ta borba nam je prioritet i nema alternative.

– Garancija našeg dobrog rezultata na predstojećim izborima je Srpska lista, koja je jedina lista oko koje su jedinstveno okupljeni svi istinski predstavnici našeg naroda. Na Srpskoj listi će se naći kandidati naše stranke iz sve tri opštine kantona, a i drugi Srbi koji nisu članovi ove stranke. Srpska lista garantuje i da nam se neće desiti loše situacije iz prošlosti kada su se naši glasovi rasipali i onemogućavali da izvorni predstavnici srpskog naroda predstavljaju taj narod u institucijama.

– U našem programu prioritet su osnovna egzistencijalna prava naroda, zdravstvena zaštita kao osnovni segment ljudskog postojanja, zaštita imovine našeg naroda, spriječavanje prodaje naše imovine nakupcima iz Sarajeva i drugih istočnih zemalja i sva druga pitanja koja su od interesa za naš narod. Mi najbolje znamo koja su to pitanja jer su u Posavskom kantonu SNSD i srpski narod jedno biće. Prilike za ispravke i korekcije ovog puta nemamo, jer je ovo osnovni postulat opstanka srpskog čovjeka na ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

– Ovom prilikom pozivamo naše građane u dijaspori da iskoriste svoje pravo za glasanje putem pošte (www.izbori.ba), samo na taj način ćemo biti sigurni da će u narednom periodu Srbi biti nezaobilazan politički faktor kod nas, a naš narod dobiti poziciju koja mu pripada.

– Još jednom ističemo da Savez nezavisnih socijaldemokrata u svom punom kapacitetu stoji na raspolaganju našem narodu u Posavskom kantonu i pozivamo građane srpske nacionalnosti da nam se pridruže i da ne dozvole da druge političke frakcije manipulišu njima, kroz geslo zaštite srpsko naroda. Svih ovi dvadesetak godina te političke marionete su nas štitile i na kraju dovele u red statističke greške.

– Sa namjerom i nadom u bolje sutra svakog građanina Posavskog kantona, lijep pozdrav.

Damir Ivetić predsjednik O.O. SNSD-a Odžak i kantonalni povjerenik

3
Komentirajte

avatar
2000
2 Komentara
1 Odgovora na komentare
0 Sljedbenika
 
Komentar s najviše ocjena
Najviše odgovora na komentar
3 Autori komentara
franjo terićStivĐutla Autor zadnjeg komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
noviji stariji najviše ocjenjeni
Obavijesti me o:
Đutla
Gost
Đutla

O-ho-ho… evo nam još jednih branitelja nacionalnih interesa. Kao da nam nisu bili dovoljni i ovi što ih imamo… Sjetili se nakon četvrt stoljeća da u Posavskom kantonu žive Srbi? Pa gdje ste do sad bili? I od koga ćete to braniti “jadne i ugrožene” Srbe? Od vaših vjernih koalicionih partnera s kojima ste zajedno glasali protiv konstitutivnosti Srba u FBiH? Ili možda od SDP-a, DF-a, Posavske…?
Fuj, još jedne gnjide više.
I još će se naći i koji Srbin koji će povjerovati kako su se ovi nakon 20 i kusur godina došli brinuti za njega…

Stiv
Gost
Stiv

Sjetili se kao i HDZ BiH u RS-u.
To je Čovićev plan “B”. Još jedna prilika da se popuni Dom naroda sa “svojim” ljudima.
Mašala, kotili se, množili se.
Odjednom Srbi nisu samo za RS, sad im valja i federacija BiH.
Malo se ovo kosi sa Memorandumom SANU-a.
Bumo videli na što će ovo izaći.

franjo terić
Gost
franjo terić

HDZ BiH računa na svaki glas koji mu može pomoći ostati “gazda za vazda”, pa makar bio i srpski.
Aferim vam Čovini sokoli ! Oo kako je vlast slatka . . . , i isplati se ?