Think Different
Glas slobodne Posavine!

Tomo Jurkić: Posavska stranka ne može prijeći izborni prag bez mojih glasova

Raskol u Posavskoj stranci

0 366

Tomo Jurkuć zastupnik Posavske stranke u Skupštini Županije Posavske oglasio se priopćenjem za javnost u kojem ističe kako napušta Posavsku stranku te što smjera dalje u politici. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani članovi, simpatizeri, glasači Posavske stranke, obraćam se, prije svega, vama, a i svim drugim građanima Županije Posavske.

Razlog za to je najnoviji događaj koji se zbio u, sada već, mojoj bivšoj Posavskoj stranci. Kao što je poznato približavaju se Opći izbori i stranke naveliko razrađuju strategiju kako se što bolje pripremiti i osvojiti što više glasova, što je potpuno opravdano ako se to čini na način koji propisuje Izborni zakon.

Tako je i Posavska stranka krenula s pripremama za izbore, ali na način koji vjerojatno nije nikada i niti jedna stranka prakticirala, jer oni se nisu vodili idejom kako pridobiti što veću naklonost birača i time, za stranku, osigurati što veći broj glasova, već kako iz izborne utakmice isključiti mene-Tomu Jurkića.

Prema informaciji koju mi je telefonski prenio predsjednik Posavske stranke, Ninoslav Sušilović, Općinski odbor Posavske stranke Orašje je na svojoj sjednici, navodno, uvjetovao da na listi Posavske stranke ne budem ja, jer u protivnom onda neće biti oni. To je samo Sušilovićev izgovor, a pravi razlog je nešto drugo, što ću u nastavku objasniti.

Opet ponavljam da je nezapamćeno u političkoj praksi da se stranka odriče člana koji je od svih članova stranke nositelj najviše političke dužnosti, koji tradicionalno osvaja najviše glasova, koji, svi se slažu, jako dobro predstavlja stranku u Skupštini Županije Posavske, a i svuda u javnosti, i koji se, što je možda i najvažnije ničim nije ogriješio o Statut Posavske stranke.

Ovim činom mi je stranka, a prije svega njezin predsjednik, Ninoslav Sušilović učinila veliku nepravdu i štetu, ali poručujem da me nisu neutralizirali, jer ja ću nastaviti svoju političku borbu preko neke druge političke opcije, a i javno među narodom prenositi istinu o svemu što se događa.

Želja mi je pojasniti da je to pravi razlog što će se moje ime naći na listi neke druge stranke. Razlog nije nikakva izdaja, prevare ili politička trgovina, što je kod nas uobičajeno i, nažalost, za neke normalna pojava, već ovo što sam gore naveo.

Očito je da predsjednik Sušilović ne želi riskirati da još jednom bude gubitnik na izborima, jer za njega je dobitak samo ako je on onaj koji je osvojio najviše glasova i dobio mandat u skupštini, a jasno mu je da to ne može ostvariti kad sam mu ja konkurent.

Također je jasno da Posavska stranka ne može prijeći izborni prag bez mojih glasova. Taj manjak Sušiloviću je obećala nadomjestiti HDZ BiH, koja neće birati sredstva da me spriječi u osvajanju još jednog skupštinskog mandata, budući da sam bio najglasniji kritičar i protivnik njihove politke i rada u Skupštini Županije Posavske.

S poštovanjem,

Tomo Jurkić, zastupnik u Skupštini Županije Posavske

Komentirajte

avatar
2000

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o: